Aktualitások
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

„Kultúra és hagyomány Gyömrőn” című pályázat

A Gyömrői Kulturális és Turisztikai Non-profit Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap 2022.10.03. napján közzétett, NEAO-KP-1-2023 kódszámú Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2023. Közösségi környezet kollégium 2023. című pályázati kiírására benyújtott, NEAG-KP-1-2023/1-000192 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, „Kultúra és hagyomány Gyömrőn” című pályázata 350 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül, 100%-os támogatási előleg formájában.

„Kulturiszt a gyömrői közösségért” című pályázat

A Gyömrői Kulturális és Turisztikai Non-profit Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi környezet kollégium - Vegyes támogatás 2022. Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022. kiírt pályázati kiírására benyújtott, NEAO-KP-1-2022/2-000505 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, „Kulturiszt a gyömrői közösségért” című pályázata..

„Kulturiszt a közösségért” című pályázat

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Közösségi környezet kollégiumhoz a „Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021” nyújtottunk be pályázatot. A Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. döntése alapján a 1 500 000,-Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk..

Körbe-Karikába Kerékpáros Kalandtúra és Sportfesztivál

A KÖRBE-KARIKÁBA az ország teljes lakosság megmozgatását célzó kerékpáros kalandtúra és kerékpáros sportok népszerűsítése.

Egyesületünk idei első évi rendezvénye rendhagyó módon indult, hiszen most nem a kultúrát és a hagyományokat céloztuk meg, hanem az ébredő természetet..

Amatőr Sárkányhajó Bajnokság

Egyesületünk hagyományteremtő céllal, szervezi a Gyömrö tófürdői Amatőr Sárkányhajó Bajnokságokat.

Célunk, hogy ezt a fantasztikus hangulatú, sok embert megmozgató, csapatépítő sportot ebben a térségben is népszerűsítsük..

Éves rendezvénynaptár és felhívás

RÉSZLETES FELHÍVÁS!

Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése. Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet..

Kézműves és hagyományőrző napközis tábor

Kézműves és hagyományőrző napközis tábor a gyömrői tájházban!

A tábor ideje alatt a festői szépségű, hamisítatlan. régi falusi hangulatot idéző gyömrői Tájházban minden nap új mesterséggel ismerkedhetnek meg a gyerekek, - agyagozás, fafaragás - kosárfonás, csuhézás..

Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál

Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése.

Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet..

Lezajlott a 2013-as Parasztolimpia

A játékos felnőttek duhaj vígassága.

A népi játékokra, falusi szokásokra épülő vetélkedő a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás..

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

SZAVAZÁS

Melyik rendezvényünkre látogat
el Ön legközelebb?


FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu