Aktualitások
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Körbe-Karikába Kerékpáros Kalandtúra és Sportfesztivál

A KÖRBE-KARIKÁBA az ország teljes lakosság megmozgatását célzó kerékpáros kalandtúra elsődleges célja a szabadidősport- és kerékpáros sportok népszerűsítése, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, egy egyedülálló sportfesztivál megteremtése minden egyes korosztály számára, színes és változatos programkínálattal, a Gyömrő-i régió természeti adottságaira és kulturális értékeire való figyelemfelhívásával egybekötötten.

Kalandúra a javából! Egyesületünk idei első évi rendezvénye rendhagyó módon indult, hiszen most nem a kultúrát és a hagyományokat céloztuk meg, hanem az ébredő természettel együtt testünk ébresztése volt a cél, és mi a legalkalmasabb erre?

Amatőr Sárkányhajó Bajnokság

Egyesületünk hagyományteremtő céllal, szervezi a Gyömrö tófürdői Amatőr Sárkányhajó Bajnokságokat.

Célunk, hogy ezt a fantasztikus hangulatú, sok embert megmozgató, csapatépítő sportot ebben a térségben is népszerűsítsük..

Éves rendezvénynaptár és felhívás

RÉSZLETES FELHÍVÁS!

Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése. Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet..

Kézműves és hagyományőrző napközis tábor

Kézműves és hagyományőrző napközis tábor a gyömrői tájházban!

A tábor ideje alatt a festői szépségű, hamisítatlan. régi falusi hangulatot idéző gyömrői Tájházban minden nap új mesterséggel ismerkedhetnek meg a gyerekek, - agyagozás, fafaragás - kosárfonás, csuhézás..

Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál

Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése.

Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet..

Lezajlott a 2013-as Parasztolimpia

A játékos felnőttek duhaj vígassága.

A népi játékokra, falusi szokásokra épülő vetélkedő a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás..

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt@gyomro.hu

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

SZAVAZÁS

Melyik rendezvényünkre látogat
el Ön legközelebb?


FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu