Bemutatkozás
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Bemutatkozás / Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot. Régről ismertük egymást, és mindannyian fontosnak tartottuk – s tartjuk még a mai napig is - a következő generáció útjának helyes kikövezését, a kultúrát, a hagyományőrzést, művészeteket. És láss csodát, ha az ember szeretne adni valamit, mennyi ötlet kerül elő a tarsolyából….

Egy kis falattal kezdtük tevékenységünket és szerveztünk egy klasszikus farsangi bált, melyről úgy gondoltuk ez a fajta szórakozási lehetőség igen csak hiányzik a mi kis városunkból. És igazunk volt. Nagyon jó volt a fogadtatás és visszhang is. Ezek után csak úgy özönlöttek az ötletek. Ekkor döntöttünk úgy, hogy egyesületi formába gyúrjuk a mi lelkes csapatunkat és nevet adunk a gyereknek. 2010 nyarának végén megszületett a döntés, hogy létrehozzuk a Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesületet, melyet röviden Kulturiszt-ra kereszteltünk.

Ezen a nyáron elhatároztuk, hogy egy fergeteges fesztivált adunk városunknak. – belevetettük hát magunkat a szervezésbe és létrehoztuk az I. Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző fesztivált az I. Gyömrői Parasztolimpiával.

Valahogy úgy tűnt, ez az a cél, amibe érdemes rengeteg energiát, időt és pénzt befektetni.

Így indult a mi kis történetünk….

A 2013-as év végére csapatunk munkássága évi négy saját tulajdonú rendezvénnyel büszkélkedhet és számos egyéb rendezvény lebonyolítását végezzük, legyen szó családi napról, iskolai vagy sport eseményről, akár gasztronómiai fesztiválról.

De a legfőbb célunk a mai napig megmaradt: Kultúránk, hagyományaink, megőrzése és bemutatása!

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu