Kiadványaink
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Gyömrő a gyömrői gyerekek szemével 2011.

Gyömrő a gyömrői gyerekek szemével 2011.Egy rendhagyó könyvet ajánlok Önnek. Nem úti könyv, mégis egy csodálatos utazásra invitál. Nem is részletes történelmi bemutatkozás, mégis a múltunkból nagyon sok érdekességet tudhat meg.

Semmiképpen nem mûvészeti "galéria" és mégis, ha belelapoz könyvünkbe, sok kis lelkes gyermek mûvészi munkáját tekintheti meg Gyömrőről, az Ő egyedi látásmódjukban.

Kérem, tartson velünk ebben a virtuális városnézésben, ahol a teljesség igénye nélkül bemutatjuk néhány történelmi nevezetességünk múltját, jelenét és azt, hogy hogyan látják ezt a gyermekeink.

Gyömrőn a történelem során számos neves ember megfordult: írók, politikusok, történelmi nagyságok. Mindenkiről őrzünk emlékeket. Kirõl azért emlékezünk büszkén, mert itt született, s lett a magyar történelem kimagasló egyénisége, mint például Teleki László. Kiről azért, mert a magyar tudományos élet rangos személyisége volt, s itt lakott Gyömrőn egy ideig, mint Teleki József.

Táncsics Mihály itt bujdosott rövid ideig a szabadságharc letiprása után, s erről könyvében később megemlékezett. Eljutott ide Kossuth Lajos ceglédi toborzó "üzenete" is. Római légiók keze munkája csak úgy fellelhető nálunk, mint a legfrissebb városfejlesztések után kialakult markáns arculat.

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!kulturiszt.hu