Sárkányhajó bajnokság
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Amatőr Sárkányhajó Bajnokság

Egyesületünk hagyományteremtő céllal, szervezi a Gyömrö tófürdői Amatőr Sárkányhajó Bajnokságokat.

Célunk, hogy ezt a fantasztikus hangulatú, sok embert megmozgató, csapatépítő sportot ebben a térségben is népszerűsítsük.

Tófürdőnk ugyan nem a leg alkalmasabb pálya a hosszabb távas, profi futamokra, de több mint 200 méteres pálya hosszával tökéletes helyszín az amatőr bajnokságok megrendezésére, és tökéletes aktív pihenési lehetőség az egész család számára, hiszen a tó másik oldalán található fürdő, számos lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Sárkányhajó bajnokság

A Sárkányhajó Bajnokságra a csapatok előzetes nevezés alapján kerülnek be, de mivel a célunk a sárkányhajózás bemutatása, ezért igyekszünk lehetőséget biztosítani a helyben verbuválódott csapatok versengésére is. A csapatoknak min.16 max. 20 evezősből és egy dobosból kell állnia. 

Csapatok számától függően egyszerre 2-3 hajóval idulhatnak a versenyzők. Hajókat, lapátokat és tapasztalt kormányosokat minden esetben a szervezők biztosítanak.

Az események a tavaszi nyári szezonban kerülnek megrendezésre.

Várunk mindenkit aki a sárkányhajózás iránt érdeklődik és szeretne a megmérettetésen részt venni, vagy egy hihetetlen jó hangulatú és látványos , amatőr bajnokság nézője, vagy szurkolójaként látogat el hozzánk.kulturiszt.hu