Kézműves tábor
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Kézműves és Hagyományőrző tábor

Kézműves és Hagyományőrző táborSzinte minden szülő szembesül azzal a  ténnyel, hogy milyen nehéz megszervezni gyermekük nyári elfoglaltságát, és a lurkók a szobában való unatkozás helyett tartalmasan töltsék a nyári szünidőt, új élményekkel és energiával telve üljenek be újra az iskolapadba. Nem utolsó sorban fontos a nyári felügyelet megszervezése, hiszen nagyon kevés szülő tud egész nyáron gyermekével otthon maradni.

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani! Táborunk alatt vállaljuk a felügyeletet, az étkezések megszervezését és tartalmas programokkal készülünk a táborozóknak, melyben rengeteg a mozgás, a vidámság és közben észrevétlenül tanulnak, fejlődnek a gyermekek.

A táborok tevezett programjai:

A táborban jellemzően 8-10  népi mesterség kerül bemutatásra, mint például: tűzzománcozás, agyagozás, gyöngyözés, fafaragás, kézi szövés, kosárfonás, bőrművesség, lószőrfonás, nemezelés, bábkészítés, batikolás. Az egy hetes időtertam alatt a gyerekek megtanulják e mesterségek alapfogásait, történelmüket, alapanyagaik előkészítésének technikáit. Elkészítik saját alkotásaikat, melyekből a tábor utolsó napján egy házi kiállítást készítünk a szülőknek. Természetesen a kiállítás megtekintése után minden alkotást hazavihetnek a gyermekek

Kézműves és Hagyományőrző tábor

Emellett természetesen minden nap valamilyen játékos programmal is szolgálunk a táborlakóknak, mint például: - sorversenyek, kvízjátékok, számháború, kirándulás, tanyalátogatás, állatsimogatás, íjászkodás, stb.

Táborunk helyszíne:

Gyömrő egyik ikonikus helyszínén, a Tőzeges tó partán, egy táborozásra kialakított fedett területen kerül megrendezésre. A szünetekben a gyerekek a táborhely mellett felállított népi kalandpark játékos eszközeivel játszhatnak, labdázhatnak, társasozhatnak. Egy hét kikapcsolódás a szabad levegőn!

Időpontja: Az aktuális év tábor időpontjairól érdeklődjön a
táborvezetőknél, vagy a facebook oldalunkon.

A nyár folyamán két alkalommal kerül megszervezésre. A foglalkozások minden nap reggel 9-16 óráig tartanak, ez idő alatt háromszori étkezést biztosítunk a gyermekeknek. A tízórai és az uzsonna péksütemény vagy szendvics, az ebédet egy helyi étteremből  egyénileg csomagolva kapjuk. Ezen kívül minden nap gyümölcsöt, egyéb finomságokat, vizet vagy szörpöt biztosítunk a gyermekeknek.

Kézműves és Hagyományőrző tábor

Táborunkba 6-12 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a kézművesség a hagyományőrzés iránt, vagy csak egy gyönyörű környezetben szeretnének eltölteni egy igazán tartalmas hetet. 

Egyéb tudnivalók:
- Laza, kényelmes ruházat szükséges, lehetőség szerint váltó ruhával, esetleg egy szülőktől, nagyobb tesótól megörökölt póló, melyet védőruhaként használhatnak a gyerekek a maszatolóbb munkák során.
- Esőkabát, pulóver a hideg elleni védekezésre.
- Minden  táborozótól kérünk egy nagyobb cipősdobozt, melyben az alkotásokat tárolhatjuk a hét  folyamán.
- Saját névvel ellátott kulacs szükséges.
- Ajánlott a kullancs elleni védelem megoldása, oltással, egyéb alternatív megoldásokkal.
 
Jelentkezés és felvilágosítás: 
tábor vezetőnél: Szabó Szilvia tel: 20/254-0584 vagy a kulturiszt111@gmail.com mail címen.
 
Részvételi díj befizetése:
Kulturiszt
11742197-20033198
Közlemény rovatban kérjük tüntesse fel a gyermek nevét illetve, hogy melyik turnusba jelentkezik


„Kulturiszt a közösségért” című pályázat NEAO-KP-1-2021/2-000162 pályázati azonosítószám Gyömrői Kulturális és Turisztikai Non-profit Egyesület

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Közösségi környezet kollégiumhoz a „Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021” nyújtottunk be pályázatot. A Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. döntése alapján a 1 500 000,-Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk.

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok

SZAVAZÁS

Melyik rendezvényünkre látogat
el Ön legközelebb?




kulturiszt.hu