Aktualitások
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

„Kulturiszt a közösségért” című pályázat NEAO-KP-1-2021/2-000162 pályázati azonosítószám Gyömrői Kulturális és Turisztikai Non-profit Egyesület

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Közösségi környezet kollégiumhoz a „Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021” nyújtottunk be pályázatot.

A Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. döntése alapján a 1 500 000,-Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk.

A pályázat célja a közművelődés, a tudomány és kutatás, az audio- és telekommunikáció, az informatika, az elektronikus hírközlés, a szakképzés és felnőttképzés, az ismeretterjesztés, a fogyasztóvédelem, a település- és közösségfejlesztés, a kulturális tevékenység, a társadalmi párbeszéd, valamint a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme területén működő civil szervezetek támogatása volt.

Projektünk fő célja az, hogy településünkön lehetőséget biztosítsunk a szabadidő kulturált eltöltésére, elősegítsük kulturális örökségünk és hagyományainak megőrzését, az egészséges életmód és a természetvédelem fontosságának kiemelését. A működési költségek mellett 3 program jelenne meg pályázatunkban, két gyerektábor és egy jótékonysági családi nap. Helyszín mindhárom esetben Gyömrő lenne. Programjaink olyan társadalmi szükségleteket elégítenének ki, mely a kultúra, hagyományápolás átadása mellett erős közösségi érzést, együttműködő készséget, konfliktuskezelési feladatokat is megoldana.

Korábbi cikkek:

-------------------------------------------------

Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál
Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése. Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet.
Körbe-Karikába Kerékpáros Kalandtúra
Kalandúra a javából! Egyesületünk idei első évi rendezvénye rendhagyó módon indult, hiszen most nem a kultúrát és a hagyományokat céloztuk meg, hanem az ébredő természettel együtt testünk ébresztése volt a cél, és mi a legalkalmasabb erre?
Kézműves és hagyományőrző napközis tábor
Kézműves és hagyományőrző napközis tábor a gyömrői tájházban! A tábor ideje alatt a festői szépségű, hamisítatlan. régi falusi hangulatot idéző gyömrői Tájházban minden nap új mesterséggel ismerkedhetnek meg a gyerekek..

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!kulturiszt.hu