Aktualitások
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Körbe-Karikába Kerékpáros Kalandtúra és Sportfesztivál

A KÖRBE-KARIKÁBA az ország teljes lakosság megmozgatását célzó kerékpáros kalandtúra elsődleges célja a szabadidősport- és kerékpáros sportok népszerűsítése, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás, egy egyedülálló sportfesztivál megteremtése minden egyes korosztály számára, színes és változatos programkínálattal, a Gyömrő-i régió természeti adottságaira és kulturális értékeire való figyelemfelhívásával egybekötötten.

A fesztivál egyik főprogramja a Monori kistérség 6 településének Gyömrő Szabadság tér (rajtindulás) – Péteri – Vasad – Mende – Maglód – Üllő – Gyömrő Szabadság tér (végállomás) érintésével zajló kerékpáros kalandtúra, melynek során a résztvevő 3-10 fős csapatok 3 különböző nehézségű, de minden korosztály számára élvezetes és változatos útszakaszt teljesítenek kijelölt földúton, mezőn és dimben-dombon át.

Az útvonalakon elhelyezett állomáshelyeken a résztvevő csapatok különböző ügyességi sportpróbát teljesítenek, mint például céllövészet, mászópálya, tanyasi ügyességi feladatok, íjászat, „Kamra-túra” kóstolással, lovagi torna és kerékpáros szlalompálya. A állomásokon megszerzett pecsétekkel várományosai lehetnek a nyereményeknek az estzáró díjátadási ceremónián.

Háromféle választható útvonal:
1. Családi kör I. 7 km
2. Családi kör II. 15 km
3. Körbe-karikába 40 km

A rendezvényt nagy sikerrel a Szentendrei kistérségben Antal Katalin kulturális referens 3 éven keresztül valósította meg, ezért is kértük fel, hogy a Gyömrő-i régió páratlan természeti- és kulturális értékei között a fesztivált megvalósítsa közös együttműködésben a Gyömrő Kulturális és Turisztikai Egyesülettel és a Gyömrő Városi Sportklubbal.

Az egész napos sportfesztiválunk célja, hogy Magyarország lakosságát megmozgassuk egy interaktív egyedülálló rendezvény keretén belül, ahol változatos sport- és egészségmegőrző kalandtúrát kínálunk gyerekeknek, családoknak, baráti társaságoknak és profi résztvevőknek egyaránt.

A fesztiválra a térségből remélt sok résztvevőn kívül az ország számos más pontjáról is várjuk a csapatokat.

Gyere el Te is, ébred a természet, kalandra fel!

Az esemény szervezője a Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület és a Gyömrői Városi Sportklub a változtatás jogát fenntartja.

Korábbi cikkek:

-------------------------------------------------

Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál
Egyesületünk egyik nevesített törekvése a hagyomány felelevenítése, őrzése. Az élő hagyomány a közösségépítés, -formálás egyik erős, ha nem a legerősebb eszköze, mert az összetartozást erejére hívja fel a figyelmet.
Körbe-Karikába Kerékpáros Kalandtúra
Kalandúra a javából! Egyesületünk idei első évi rendezvénye rendhagyó módon indult, hiszen most nem a kultúrát és a hagyományokat céloztuk meg, hanem az ébredő természettel együtt testünk ébresztése volt a cél, és mi a legalkalmasabb erre?
Kézműves és hagyományőrző napközis tábor
Kézműves és hagyományőrző napközis tábor a gyömrői tájházban! A tábor ideje alatt a festői szépségű, hamisítatlan. régi falusi hangulatot idéző gyömrői Tájházban minden nap új mesterséggel ismerkedhetnek meg a gyerekek..

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

SZAVAZÁS

Melyik rendezvényünkre látogat
el Ön legközelebb?


FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu