Farsangi bál
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Klasszikus Farsangi bál

Itt a farsang, áll a bál! Karneváli mulatságok    

Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang vidám korszaka. Már az ókori Rómában is rendeztek álarcos felvonulásokat, zenés táncmulatságokat, úgynevezett Saturnalia ünnepet, a téltemetés-tavaszvárás jegyében.

A mulatságok egy álló hétig tartottak, a szegényeket is megvendégelték, ajándékokat adtak egymásnak. A változatos pogány mulatságokból hagyományozódott ünnepkört azóta sokféle népszokás formálta. Mivel a középkor óta nálunk is meghonosodott, van honnan, s miből merítenünk.

Évente megrendezett jótékonysági farsangi bálunkon a karneváli szokások felelevenítésével lehetőséget kínálunk a mulatozásra, a tréfacsinálásra, a táncra és az eszem-iszomra, és mindezt a hamisítatlan, klasszikus báli pompa felvonultatásával tesszük.  Élőzene, tánc egész éjjel! Ünnepi vacsora, vérpezsdítő koktélok! Farsangi fánkok versenye, az elengedhetetlen jelmezverseny és tombola, és sok minden más, amivel évről-évre mi is hozzájárulunk a karneváli szokások gazdagításához.

Tarts velünk a farsangi mulatságban!

-Farsangi bál fotógaléria

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.comkulturiszt.hu