Parasztolimpia
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Parasztolimpia

A játékos felnőttek duhaj vigassága. A népi játékokra, falusi szokásokra épülő vetélkedő a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás. A nevezőket a parasztolimpia vándorkupája és a vele járó értékes díjak sarkallják, a közönséget meg a mulatságos küzdelem.

Szabályzat (az erősebbek kedvéért – a gyengébbek védelmére)

A Parasztolimpia szellemének megőrzése érdekében - mivel a józan paraszti észre csak addig lehet apellálni, míg az józan. 5 fős csapatok versenyezhetnek. Versenyezhetnek menyecskék, legények, asszonyok, férfiak, vagy 12 év feletti sihederek. Csak a rendezőség által erre a célra kijelölt eszközök használhatók! Semmi ettől eltérő segédeszköz használatát nem engedélyezett!

A paraszti szemérmet megsértő foknál ittasabb személyek nem versenyezhetnek (e mértéket a szervezők a józan paraszti észtől vezetve dönthetik el). A versenyszámok teljesítésére a csapatok adott időt kapnak, ennek túllépésével a pályát el kell hagyniuk. Tehát tovább nem piszmoghatnak a területen.

A Parasztolimpia szellemét, vagy a közönséget sértő versenyzők csapatát a szervezők leállítják, és pályán kívülre tessékelik. A szervezők illetve a Paraszt Olimpiai Bizottság fenntartják maguknak a szabályok mindenkori változtatásának jogát!

Mivel a versenyzésben való részvétel NEM KÖTELEZŐ kérjük, csak olyan csapatok jelentkezzenek, akik elismerik ezeket a szabályokat, jól akarják érezni magukat és örülnek annak, hogy mások is jól érzik magukat, ezen felül arra törekednek, hogy életben tartsák a Parasztolimpia szellemét.

Egy kis tájékoztatás:
A Parasztolimpia szervezésében, rendezésében és előkészítésében Gyömrő nagyon sok lakója és ideiglenes lakója, polgármestere, valamint a szomszédos falvak egyes lakói vesznek részt ellenszolgáltatás nélkül az egyesületünk irányítása alatt.

Tehát kérjük, ne tévesszétek össze a humoros Parasztolimpiát a parasztkodás olimpiájával.

Jó mókát és kalandra fel!

-Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál fotógaléria

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu