Advent Gyömrőn
Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület

Advent Gyömrőn

Advent első vasárnapját követő hetekben nagyszabású ünnepi rendezvénysorozat veszi kezdetét Gyömrő központjában. A karácsony-váró programok kínálatában a komolyzenei koncertektől a kézműves vásárokon, népzenei, táncházi és meseelőadásokon át számtalan színes, hangulatos esemény várja a látogatókat.

Célunk megszervezni egy nagyszabású városi „Adventi forgatagot”, benne rengeteg kiegészítő színes programot, összefogva a Gyömrői nevelési, oktatási, közművelődési intézményeket, egyházi közösségeket és civil szervezeteket. Ebbe az időszakba beletartozik a Mikulásjárás, a Betlehem és a karácsony előtt eddig már megszokott és gyömrői hagyományokkal rendelkező programok is.

A meglévő és hagyománnyá vált különböző eseményeket összehangolni szeretnénk, a hiányzó részeket pedig megszervezzük és lebonyolítjuk, központilag meghirdetett rendezvénysorozatként.

Minden évben felállítjuk a város nagy adventi koszorúját a gyömrő központjában, ahová Advent négy vasárnapján várunk mindenkit, hogy a koszorú gyertyáit együtt gyújtsuk meg, összetartozásunk jelképeként, a város egyházi vezetőivel, polgármesterével vagy egyéb tiszteletre méltó személyek közreműködésével.

Egyesületünk egyik nemes vállalása ebben az időszakban, hogy a rászoruló gyermekek karácsonyát még boldogabbá tegyük. Minden gyertyagyújtás alkalmával cipősdoboz ajándékokat gyűjtünk, melyeket a “jóságos Jézuskát játszva”, eljuttatunk a gyermekeknek a karácsonyfa alá.

KULTURISZT.HU

 Gyömrői Kulturális és Turisztikai Egyesület 2008-ban egy maroknyi lelkes csapat szervezett egy fantasztikus családi napot, melynek kapcsán felmerült, hogy milyen felemelő is adni valamit a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó embereknek. – Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje tenni valami hasznos dolgot.

Segíthetünk Neked?

  • Kulturális programszervezés
  • Turisztikai információ
  • Rendezvények, Programok

Szabó Zsolt elnök
kulturiszt111@gmail.com

3+1 ok,
amiért érdemes...

...ellátogatni Gyömrőre!

FOTÓGALÉRIA

Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékok Hagyományörző játékokkulturiszt.hu